Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

ФОРУМ - ИНТЕГРИРАН ПРИСТАП ЗА ЗАШТИТА НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ

[Dec 1 2017 ] Во четврток, 14-ти декември 2017 година во 10:00 часот, Проектот на УСАИД за граѓанско учество (ПГУ) во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање, ќе организираат панел дискусија за политики за заштита на квалитетот на воздухот во хотел Континентал (Кристална сала) во Скопје

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

ТРКАЛЕЗНАТА МАСА „МОДЕЛИ НА СТУДЕНТСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА”

[Nov 29 2017 ] На 30 ноември 2017 година (четврток), од 12.30 часот, во Хотел Солун во Скопје, ќе се одржи тркалезна маса „Модели на студентско организирање во Република Македонија”, во организација на Младинскиот образовен форум и Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

4-та ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА НОВО СТУДЕНТСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ

[Nov 18 2017 ] Четвртата јавна консултација за ново студентско организирање ќе се одржи во Скопје на 21 ноември 2017 година (вторник), во 12 часот, на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во старата сала на ННС.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ОБУКА „ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ПОДДРШКА ОД ЗАЕДНИЦАТА“

[Nov 9 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на концептот Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата, од 20 до 21 декември 2017 година, во хотел Романтик во Велес, ќе одржи обука на тема „Обезбедување поддршка од заедницата“.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ОБУКА „ИСТРАЖУВАЧКО НОВИНАРСТВО“

[Nov 9 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија во рамки на концептот Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата, во соработка со Балканската репортерска истражувачка мрежа, од 10 до 12 ноември 2017 година, во хотел Романтик во Велес, ќе одржи обука на тема „Истражувачко новинарство“.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна