Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НЕДЕЛА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ 11-17.09.2017

[Sep 7 2017 ] Calendar of the activities that are part of the Annual CSO Week supported by USAID’s Civic Engagement Project (CEP) – a series of events promoting the work of CSOs to the broader public, and will take place from September 11 – 17, 2017, across the country.

Заедничка рамка за правно зајакнување

СТУДИСКА ПОСЕТА ОД МОЛДАВИЈА ВО РАМКИ НА ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПРАВНО ЗАЈАКНУВАЊЕ

[Sep 7 2017 ] Во периодот од 11 до 14 септември гости на Фондацијата Отворено општество – Македонија ќе бидат претставници на граѓански организации од Молдавија кои работат на давање правна и параправна помош.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРОМОЦИЈА НА „ПРЕДЛОГ НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 18 2017 ] Во среда, 19 јуни 2017 година, со почеток во 10 часот, во дневната сала во хотелот Холидеј ин, ќе се одржи прес-конференција на која претставници на граѓанските организации ќе презентираат дополнувања на „Предлог за итни демократски реформи“.

Пристап до правда во Македонија

ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ПРИСТАП ДО ПРАВДА ВО МАКЕДОНИЈА

[Jun 23 2017 ] На 27 јуни 2017 година (вторник), со почеток во 10 часот, во хотелот Холидеј ин, сала Милениум 1, ќе се одржи завршната конференција на проектот Пристап до правда во Македонија, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ).

Граѓанско учество за локална демократија

ЗАВРШНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА

[Jun 16 2017 ] На 22 јуни 2017 година (четврток), со почеток во 12 часот, во хотелот Холидеј ин во Скопје, ќе се одржи завршната конференција „Културни акции за унапредување на општините - Регрантисти во рамките на проектот ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА од ИПА 2 Програма за граѓанско општество и медиуми 2014-2015“, во организација на Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) и Центар за развој на локалната демократија (ЦРЛД)

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна