Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ОТВОРЕНА РЕНОВИРАНАТА САЛА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР И ПРОМОВИРАН ПРИРАЧНИК ЗА УСЛУГИТЕ И ПРОЦЕДУРИТЕ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Feb 25 2016 ] На 25 февруари 2016 година (четврток) со почеток во 11 часот во Салата на Советот на општина Центар беше отворена реновираната сала на Советот на општина Центар а воедно беше промовирана и публикацијата „Прирачник за граѓани за услугите и процедурите на Општина Центар“.

Општина по мерка на граѓаните

Соработка помеѓу ФООМ и општините Струмица, Струга и Центар

[Feb 17 2014 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) потпиша договори за соработка со општините Струмица, Струга и Центар за спроведување на активностите на концептот „Општина по мерка на граѓаните“ за 2014 година. Трите урбани и мултиетнички општини Струмица, Струга и Центар изразија подготвеност и посветеност за соработка со ФООМ со цел постигнување на институционална промена и зајакнување на локалната демократија.